GENERAL INFO & CARE

ALGEMEEN

Controleer alle onderdelen in je winkelmandje.

Omdat we alle onderdelen speciaal voor jou op maat maken, hebben we levertijd op onze producten. Voorkom vertraging en controleer goed of je bestelling compleet is. Je kunt tot 24 uur na het plaatsen van je bestelling Nog een wijziging doorgeven.

Laat je IKEA tekening altijd door een IKEA medewerker controleren.

Vergeet niet bij IKEA te melden dat er fronten op de kasten komen. Zo kan een IKEA medewerker rekening houden met kastinrichting die passend is in combinatie met fronten. De IKEA basis (kastelementen, kastinrichting, scharnieren, poten) dienen in eigen beheer besteld te worden bij IKEA.

Plaats eerst de vloer in de ruimte, waar de keuken op komt te staan.

Bedekkingspanelen en plinten kunnen op maat gezaagd worden. Bedekkingspanelen staan in de meeste gevallen op de grond, waardoor het makkelijker is als de vloer al gelegd is.

Controleer of de kasten én bedekkingspanelen passen in de ruimte.

Bedekkingspanelen worden tegen de kast aan bevestigd, vergeet daarom niet de dikte van bedekkingspanelen mee te rekenen in de totale lengte van de keuken of kast.  Bedekkingspanelen zijn 18mm tot 19mm dik. Je dient in eigen beheer de afmetingen te controleren in de ruimte.

Kies voor donkere kastelementen bij de keuze voor donkere fronten.

Koop je nieuwe kasten, dan kun je ervoor kiezen donkere kastelementen aan te schaffen.

Kasten moeten vast en waterpas gemonteerd worden

Om fronten goed te kunnen afstellen, dienen kasten vast en waterpas te staan. Als een kast niet vast aan de muur is verankerd, kan het gewicht van de fronten de kast uit balans halen. Als een kast niet waterpas staat, kunnen deuren schuin gaan hangen en lijkt het alsof deze krom staan, doordat ze niet goed aansluiten tegen de kast.

APPARATUUR

Studio Fedde fronten hebben dezelfde maten als IKEA fronten. Gebruik daarom altijd apparatuur van IKEA, of apparatuur die geschikt is voor IKEA keukens. Zaag bij afwijkende maten een ladefront op maat om ruimte op te vullen. Studio Fedde kan geen ladefronten op maat maken voor afwijkende apparatuur-afmetingen.


Vaatwasser
De IKEA vaatwassers zijn geschikt voor een 80mm of 110mm hoge plinthoogte, vanwege het glijsysteem wat bij de vaatwasser wordt geleverd. Studio Fedde kan geen advies uitbrengen of apparatuur van andere merken geschikt zijn voor IKEA kasten. Wil je twee of meer fronten koppelen om de stijl van ladefronten in de opstelling door te trekken, gebruik van de IKEA VAGLIG.

Let op:

Bij het NO.2 front kun je niet ter hoogte van de greep schroeven boren. Deze zullen door de greeplijst heen komen.
Bij het NO.4 front kun je op de plek waar het kader naar binnen valt geen schroeven boren. Deze zullen door het kader heen komen.


(Combi-)oven of magnetron
Onder de oven zit bij IKEA altijd ruimte tot het ondergelegen ladefront of deur. Dit is een IKEA standaard.

De combi-ovens van IKEA zijn gebruikelijk 50cm hoog. Koop je een oven van een ander merk, dan is het Noodzakelijk een ladefront op maat te zagen om de ruimte op te vullen. Gebruik hiervoor de IKEA Forbattra afdeklijst.

Controleer of de afmetingen van je apparatuur passen in het ontwerp, en je de juiste frontindeling hebt gekozen.

Koelkast en vriezer

IKEA werkt met een sleepdeursysteem voor alle inbouwkoelkasten en vriezers. Sleepdeuren hebben scharnierboringen nodig, daarom zitten er standaard scharnierboringen in de deuren. Koop je van een ander merk een koelkast of vriezer met een deur-op-deur systeem dan kunnen de scharnierboringen in de weg zitten.

Controleer bij het model No.4 of schroefjes niet door het binnenkader heen geschroefd worden op montagepunten. Het binnenkader is 12mm dik.

Losstaand fornuis

Plaats links en rechts van het fornuis bedekkingspanelen tot de vloer, zodat de ruimte naast het fornuis is afgedekt.

*horizontale deuren en ladefronten van 20x8 en 30x80 worden zonder boringen geleverd, zodat de IKEA handleiding aangehouden kan worden.

HANDGREPEN

Boringen voor handgrepen worden niet voorbereid, zodat grepen nog ter plekke op de gewenste positie kunnen worden geplaatst.

Gebruik de FIXA boormal van IKEA om de gaatjes eenvoudig te positioneren op een front.

SPOELBAKKEN
Gebruik altijd een IKEA Maximera ‘lage’ lade onder de spoelbakkast. Een ‘medium’ lade zal in de weg zitten met de afvoer.

 

MONTAGE

Studio Fedde biedt geen montageservice. Montage dient altijd in eigen beheer uitgevoerd te worden.

 

Al onze fronten en panelen kunnen op maat gezaagd worden.

Gaatjes voor handgrepen worden niet voorgeboord, zodat je ter plekke de voorkeurspositie Nog kunt bepalen. Gebruik hiervoor de IKEA boormal.

Plinten komen uit vaste lengtes en kunnen op maat gezaagd worden. Als een plint de hoek om gaat, kan deze in verstek gezaagd worden, of gebruik eindpunten zodat de zijkant van de plint (zichtbare kopse kant) is afgewerkt. Studio Fedde heeft geen opzetstukken in het assortiment.

De plint kan afgewerkt worden met een kunststof strip die vochtwerend is, deze is te koop bij een plaatselijke bouwmarkt. Studio Fedde heeft geen plintstrips in het assortiment.

Bedekkingspanelen dienen gemonteerd te worden met schroefjes die vanuit de binnenkant van de kast kunnen worden geschroefd. Deze schroeven zijn niet inbegrepen. Zorg ervoor dat de schroeven niet langer zijn dan de dikte van het bedekkingspaneel en de dikte van de kast.

Studio Fedde levert plintclips waarmee je eenvoudig de plint kunt monteren aan de kastpoten.

Om fronten en panelen goed te monteren is het noodzakelijk dat kasten vast en waterpas staan.

 

FRONTEN & PANELEN

Alle deuren kunnen zowel links- als rechtsdraaiend geplaatst worden, tenzij vooraf de draairichting verplicht ingevuld dient te worden.

Reinig fronten bij etensresten of vingerafdrukken zo snel mogelijk. Dit vereenvoudigd het reinigen van de fronten.

 

PAINT

De lak van PAINT fronten heeft de tijd nodig om uit te harden. Ga daarom in het begin zorgvuldig om met je nieuwe fronten, en informeer de persoon die de fronten monteert.
Monteer de fronten altijd op zachte ondergronden om krassen of beschadiging in de lak te voorkomen.

De PAINT fronten hebben 20% glansgraad.

 

PAINT fronten oxideren naarmate de tijd verstrijkt, waardoor enige terugloop in kleur of glansgraad kan ontstaan. In de meeste gevallen begint dit proces na ongeveer 12 weken, maar afhankelijk van de ruimte kan dit verschillen. Verwacht je een tweede order, dan kan in de eerste weken enig verschil zichtbaar zijn. Omdat een tweede order een nieuwe verfoplage vereist, is het onvermijdelijk dat enig kleurverschil zichtbaar is. Dit is een eigenschap van mengverf en helaas niet te voorkomen.

 

Gebruik mild schoonmaakmiddel met een zachte doek en droog de fronten na.

De PAINT fronten laten, afhankelijk van lichtinval en kleur, mogelijk vingerafdrukken zien op het oppervlakte. Deze zijn eenvoudig te reinigen met een milde allesreiniger.  Fronten kunnen eenvoudig worden gereinigd met een zachte doek en een milde allesreiniger (onze favoriet is de Method allesreiniger van Albert Heijn).

 

 

Je kunt bij een Studio Fedde adviseur de kleurcode opvragen van het front dat je besteld.

Gebruik je verf in een van deze codes, dan kan het zijn dat deze afwijkt van de frontkleur, omdat ieder verfmerk kan verschillen, en ieder ondergrond een andere weergave laat zien van de verfkleur.


OAK & WALNUT

De basis van onze houten fronten is MDF. Dit MDF is bekleed met een dunne laag houtfineer. Houtfineer fronten worden geleverd met een verticale houtnerf.

Hout is een natuurproduct. Daarom kunnen kleuren en structuren binnen een oplage of bij een tweede levering verschillen.

[foto]

 

Wacht 14 dagen met het schoonmaken van houtfineer fronten, tenzij dit vetvlekken betreft. Na 14 dagen zijn de houtfineer fronten schoon te maken met een licht vochtige, pluisvrije doek.

Zwart gebeitst eiken of geolied eiken mag nooit stevig worden gepoetst of geboend. De beits of olie zal dan slijten. Slijtplekken kunnen handmatig worden bijgewerkt.

Houten fronten kunnen iets verkleuren over de tijd, afhankelijk van de ruimte waar de fronten in staan, en in welke mate de fronten blootgesteld worden aan zonlicht.

De eiken basiskleur kan verschillen in oplagen. Daarnaast kan de olie, door oxidatie, tijdens de behandeling van de fronten iets veranderen. Dit is niet te voorkomen in het productieproces.

Fronten onder elkaar kunnen een doorlopende houtnerf vertonen, maar dit is willekeurig.  Indien mogelijk kunnen fronten worden gewisseld van plek zodat overal een niet-doorlopende structuur zit. Een doorlopende structuur is niet verkrijgbaar bij Studio Fedde.

Eiken en Noten bedekkingspanelen breder dan 122cm worden horizontaal uitgevoerd, i.v.m. de grootte van het materiaal.

Model No.3 betreft bij de houten fronten een onderbreking om de 25mm, waarbij een V in het MDF wordt bewerkt. Deze V-groef wordt vervolgens samen met het noten- of eikenfineer behandeld in de gewenste kleur. Het MDF is zichtbaar.

 

LEVERING

De levertijd van onze fronten staan aangegeven bij het product op de website en kunnen van tijd tot tijd verschillen. Over het algemeen is de richtlijn voor de levertijd 7 tot 9 weken. Tijdens de bouwvak en kerstperiode is de fabriek gesloten en zijn levertijden langer dan gebruikelijk.

 

Eén week voor levering ontvang je de definitieve leverdatum.

Bewaar je fronten na levering plat tot deze gemonteerd worden. Fronten kunnen gaan kromtrekken als deze rechtop worden bewaard.

Wij verzoeken je vriendelijk bij levering te helpen lossen, de chauffeur komt alleen.

De chauffeur levert enkel op de begane grond. We vragen je zelf de onderdelen te verplaatsen naar de betreffende kamer.

 

Meld schade altijd binnen 8 dagen met foto’s per mail.

 

Extra fronten Nodig? Dan is de levertijd ook circa 7 weken. Omdat wij maatwerk leveren is er helaas geen mogelijkheid de productietijd te versnellen. Ook niet bij schade door transport of bij een productie- of communicatiefout.

Meld schade altijd binnen 8 dagen met foto’s bij de desbetreffende vestiging.

Omdat onze fronten op maat gemaakt worden in een model en kleur naar keuze is onze minimale bestelbedrag 250,- bij elke order. Indien je minder dan één vierkante meter materiaal nodig hebt, wordt er een toeslag in rekening gebracht.

 

WERKBLADEN

Het stappenplan
1. Voorbereiding
De fronten en het werkblad zijn besteld. Bij het werkblad wil dat zeggen: de schets is aangediend bij onze werkbladenpartner.

  1. Inmeet planning

Onze werkbladenpartner neemt na ongeveer 7 weken (in verband met de levering van de fronten) telefonisch contact op om het inmeetbezoek te plannen.

  1. Montage basiskeuken

De kasten, inrichting, fronten, bedekkingspanelen, plinten en eventuele grepen dienen in eigen beheer te worden gemonteerd. Het is een vereiste dat kasten vast en waterpas staan.

  1. Het inmeetbezoek

Onze werkbladenpartner komt het werkblad inmeten.

  1. Een tijdelijke oplossing

Indien er tijd overbrugt moet worden, kan een tijdelijk werkblad neergelegd worden. Denk aan het oude werkblad(deel) van de vorige keuken of aan een eenvoudig kunststof werkblad van IKEA of een plaatselijke bouwmarkt.

  1. Montage werkblad

De werkbladenpartner komt het werkblad monteren. De spoelbak wordt gemonteerd en de kraan wordt vast geschroefd op het werkblad. Werkbladen worden niet standaard afgekit.

  1. Montage water en elektra

In eigen beheer kan er een loodgieter en elektricien komen om het water en de Electra aan te sluiten.

 

Werkbladen algemeen


Werkbladen verzorgen wij altijd met inmeet- en montageservice. Het is niet mogelijk een werkblad te bestellen zonder inmeet- of montageservice. Demontage van een huidig keukenwerkblad kan worden besteld en is optioneel, dit artikel vind je in de webshop. Een werkblad kan ook in eigen beheer worden gedemonteerd.

Als na een inmeetbezoek blijkt dat er extra onderdelen of bewerkingen in het werkblad nodig zijn, wordt er een factuur voor de extra onderdelen verstuurd. Voorkom verassingen en laat ons vóór het inmeetbezoek plaatsvind weten als er extra onderdelen toegevoegd mogen worden aan de bestelling.

Werkbladen worden enkel ingemeten als alle kasten, vast aan de muur én waterpas, fronten en bedekkingspanelen gemonteerd zijn.

De monteur kan geen loodgieters- en elektricienwerkzaamheden uitvoeren. Het aansluiten van water (de sifon of kraan) of het aansluiten van apparatuur valt daarom niet onder onze werkbladenservice. Dit is eenvoudig zelf te regelen via een plaatselijke installateur.

Vervang je een oud werkblad voor een nieuw werkblad met een andere dikte? Controleer dan of dit mogelijk is met huidig achterwandmateriaal zoals tegels.

 

Transportkosten

Nederland & België

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €9,95
Fronten en werkbladen <500,- €45,-

Fronten en werkbladen >500,- Gratis transport

Binnen Europa

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €9,95
Fronten en werkbladen <5000 €175,-

Fronten en werkbladen >5000,- Gratis transport

Buiten Europa

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €19,95
Fronten en werkbladen <5000,- €225,-

Fronten en werkbladen >5000,- Gratis transport