Montage Tips

De montage van Studio Fedde fronten is heel eenvoudig. Omdat we precies dezelfde lade- en scharnierboringen gebruiken als IKEA, kun je de IKEA handleidingen gebruiken. Door onze jarenlange ervaring hebben we de belangrijkste tips & tricks voor je op een rij gezet, om het jou nog makkelijker te maken.

STAPPENPLAN

Stap 1: Ruimte voorbereiden

Meestal heb je meerdere dezelfde frontafmetingen in je bestelling. Leg daarom vóór montage eerst alle fronten op volgorde, zo kun je eenvoudig bepalen welk front bij welke kast hoort. Houd ruimte voor bedekkingspanelen tussen de kasten. Alle bedekkingspanelen zijn 18mm dik.

Stap 2: Fronten monteren

Monteer de IKEA-onderdelen én de Studio Fedde onderdelen volgens de IKEA handleiding. Bedekkingspanelen worden tegen de kast aangeschroefd. Gebruik hiervoor schroeven die niet langer zijn dan de dikte van de kastwand en de dikte van het bedekkingspaneel samen. Schroef het bedekkingspaneel aan de binnenkant vast. Passtukken kun je bevestigen volgens de IKEA handleiding, hier heb je een panlat van nodig. Schroeven en panlatten kun je vinden bij een plaatselijke bouwmarkt.

Stap 4: Plinten monteren

Plinten komen in vaste lengtes en kunnen op maat gezaagd worden. Ze kunnen met onze meegeleverde plintclips worden bevestigd aan de poten van de kast door de clip vast te schroeven aan de plint.

Stap 5: Handgrepen plaatsen

Wij maken geen boorgaten voor de schroeven van de handgrepen, zodat jij zelf de plaats van jouw hand- grepen kan bepalen. Een handig hulpmiddel voor het bepalen van de boorgaten voor het monteren van de handgrepen is de FIXA-boormal van IKEA.

TIPS

  1. Wil je meerdere fronten koppelen om de stijl bij een vaatwasser gelijk te laten lopen met een naastgelegen IKEA kast? Gebruik dan de VAGLIG-verbindingsrail voor fronten van IKEA. 
  1. Wil je meerdere fronten koppelen, omdat je bijvoorbeeld één grote koelkast of vriezer achter twee fronten wenst te plaatsen? Gebruik dan de UTRUSTA Verbindingsbeslag voor fronten van IKEA.  
  1. Hang de deuren recht door de schroeven in de scharnierplaat bij te stellen. Een voorwaarde voor goed hangende deuren is een kast die vast en waterpas gemonteerd is. Door het in gebruik nemen van de keukenkasten en door het vullen van de lades is het raadzaam om enkele weken na montage waar nodig fronten nog eens af te stellen. 
  1. Alle fronten, bedekkingspanelen en plinten kunnen op maat gezaagd worden. Gebruik goed zaagmateriaal om de bedekkingspanelen tot gewenste maat te zagen, bij voorkeur een invalzaag/cirkelzaag met geleiderail. Bij het op maat zagen van de zijpanelen is het raadzaam om het front van te voren af te tapen met schilder tape voor kwetsbare ondergronden.
  1. De dikte van de fronten, bedekkingspanelen en plinten is 18mm dik. Reken bij voorkeur 2mm speling.
  1. Heb je gekozen voor model No.2 of Model No.4? Controleer dan altijd of schroeven die in het front worden geschroefd niet uitkomen op de greeplijst of in het terugvallend kader. Er is dan kans dat de schroef door het front heen wordt geschroefd. Dit komt onder andere voor bij montage van vaatwassers, koelkasten, vriezers en verbindbeslag voor deuren.

Let op: Bij No.2 kan ter hoogte van de greeplijst nooit een schroef worden geplaatst. Bij No.4 kan ter hoogte van een terugvallend kader een schroef van 10mm worden gebruikt.

 

Download direct de montage instructies:

Montage instructies PAX NL

Assembly instructions PAX ENG

Montage instructies BESTÅ NL

Assembly instructies BESTÅ ENG

Montage instructies Table X NL

 

 

 

 

 

 

Transportkosten

Nederland & België

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €9,95
Fronten en werkbladen <500,- €45,-

Fronten en werkbladen >500,- Gratis transport

Binnen Europa

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €9,95
Fronten en werkbladen <5000 €175,-

Fronten en werkbladen >5000,- Gratis transport

Buiten Europa

Samples: Gratis verzending
Accessoires: €19,95
Fronten en werkbladen <5000,- €225,-

Fronten en werkbladen >5000,- Gratis transport